Hőségriadó

Kisebb-nagyobb megszakításokkal tarkított hőségriadóban, hőségriasztásban, vagyis agyforraló kánikulában telnek az elmúlt hetek. Namármost akkor én miért is ne okoskodhatnék? Tehát: jó tanácsok a kánikulai esküvőkre.

Igyatok tonikot. A benne lévő kinin segít a hőérzetben. Tényleg. És persze nem víz helyett. Nem jó ötlet nem enni. Elhiszem, hogy a zsíroskenyér szalonnával ilyenkor nem csusszan le olyan könnyedén (Pedig de.) de azért egy-egy müzli szelet csodákra képes. Minden fotós aki túl van már legalább kettő egész esküvőn tart a táskájában ilyen nasikat. (Biztos van olyan fotós is aki szívesen ad belőle. Néha én is.)

Elhiszem, hogy drága is és szép is a fátyol, vagy a vőlegényeknek a zakó alá való mellény…de nagy forróságban érdemes lehet eltekinteni a használatukról.

A szertartásokon legyen nálatok bármi amivel homlokról lehet felitatni a verejtéket. Le lehet azt is retusálni de macerásan (Retusálja ki a fene, tessék itatni  )

Mivel a szertartások jelentős részén állni kell egy helyben, néha egy-egy finom, bokából vagy talpból induló körkörös mozdulattal mozgassátok át a lábaitokat, mert a vérkeringés ilyen melegben, merev állásnál le tud zuttyanni annyira, hogy feldőljetek mint egy szavazat nélküli zsák burgonya. A ballagási emlékek izgalmasabbjait pont az ilyen mozdulatlanság okozza.

Kreatív fotózás kánikulában: mindig de mindig hallgassatok a fotósotokra amikor azt mondja, hogy nyáron nincs fotózás délutánig. És pláne nem tűző napon.

Amire nem mentség a kánikula ellenére sem: nincs az a hőmérséklet ami létjogosultságot adna a rövidnadrágnak. Pláne nem egy szolgáltatón. Ha én kibírom ingben, mellényben fotóstáskával akkor bárki.